NEI

NEURO EMOTIONELE INTEGRATIE

N.E.I. is een uniek systeem dat is ontwikkeld vanuit allerlei verschillende geneeswijzen en methodieken door de arts Roy Martina. Het is een methode die zich richt op de oorzaak en motivatie van gedrag en het loslaten van blokkades en belemmerende overtuigingen.

Zo ben je in staat de relatie te zien tussen hoe je jezelf voelt en je gedraagt. Zolang je bewuste en onbewuste niet congruent zijn kost dat energie. Zodra je jezelf bewust bent van wat je tegenhoudt heb je de mogelijkheid eraan te werken en te ontdekken wie je werkelijk bent.
Bijna altijd hangt een lichamelijke klacht samen met niet-verwerkte emoties. Vaak worden er verbluffend snel resultaten behaald met N.E.I.-behandelingen, en soms ook is het een proces van stapje voor stapje het oude patroon doorbreken door telkens een laagje van de diep gewortelde beschermingsmechanismen af te pellen.

Wat kun je met N.E.I. aanpakken? Ofwel, waar kunnen emotionele blokkades toe leiden?
• Ongewenst gedrag: je wilt het één maar doet het ander. Je acties zijn niet in overeenstemming met wat je eigenlijk wilt.
• Ongewenst gevoel: je wordt ‘overvallen’ door gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, verdriet, eenzaamheid, wanhoop. Dit kan o.a. leiden tot fobieën, leer- en concentratieproblemen, stress, slapeloosheid.
• Fysieke klachten: ons onbewuste overlevingsmechanisme zal alles doen om ons te beschermen tegen pijnlijke ervaringen. Dit kan zelfs zover gaan dat dit zich uit in fysieke reacties zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, migraine, moeheid, lusteloosheid, spanning, allergieën en andere chronische klachten.